Flotte lamper med Hama perler

Lav søde og flotte lamper med Hama perler.

Fremgangsmåde er ganske simpel.

FatningDet der skal bruges er en ovnfast skål eller et fad. I vores tilfælde fandt vi en skål i Ikea, samme sted købte vi fatning til pære og ophæng, og så selvfølgelig Hama perler.
Til vores 4 lampeskærme, brugte vi det meste af en bøtte pastel farve Hama perler, med 15000 stk.
Mål på disse skærme er 12 cm. høje og har en diameter i top på 13 cm. og i bund på 18 cm.

Den skål vi bruger er ret dyb og stejle, og for at Hama perlerne bedre kan sætte sig fast op af sidderne, inden i skålen, smøre vi et tyndt læg madlavnings olie inden i. Det får Hama perler til at sidde rigtig godt fast. Bruger man en skål der er mere “flad” kan det godt gøres uden olie, men det gør det hele meget nemmere med olie.
Er skålen for “flad”, skal man tænke på at pæren evt. vil kunne ses.

Nu skal der hældes Hama perler i skålen, der skal fordeles op af sidderne. Man kan også vælge at lægge perlerne i et bestemt mønster, en lidt mere tidskrævende opgave.

Efter man har fordelt Hama perlerne, som man ønsker det, skal de i ovnen ved 220 grader. (forvarmet).
Hvor lang tid? det er meget forskelligt. Vores lampe fik ca. 10 min, men det er meget efter størrelse. Altså en lille skål kan laves på kortere tid. Det er også muligt at bruge Hama Maxi perler, som kræver længere tid. Derfor, holdt øje med dem.

Når skål og perler er kølet ned, skal perlerne løsnes forsigtigt, og her vil det også hjælpe at have brugt olie, så de slipper skålen lidt lettere. Når man har fået Hama perlerne ud af skålen, og har brugt olie, skal de vaskes med opvaskemiddel, for at få olien af.

Monter fatning

Skær ud til fatning

Når lampeskærmen af Hama perler er ren og tør, skal der udskæres til fatning, midt i bunden af skærmen. Dette kan gøres let med en hobbykniv. Og her efter er det blot at montere fatningen.

 

 

Hama perle lampeVores færdige resultat, som hænger i vores butik på Rugårdsvej 208, i Odense.